Το μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας, με την έντονη ηλιοφάνεια, τα μακράς διάρκειας ζεστά καλοκαίρια, τη θαλασσινή αύρα και τα μελτέμια του Αιγαίου, αλλά και το σαγηνευτικό ποικιλόμορφο τοπίο και το υπέδαφός της, με τα ψηλά βουνά και τις πεδιάδες, συνθέτουν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών και αμπελιών.
Το ελληνικό terroir, όντας από τα πιο ενδιαφέροντα στον κόσμο, με το δικό του μικροκλίμα και μια αξιοσημείωτη ποικιλομορφία οινοπαραγωγών περιοχών, βάζει τη σφραγίδα του στον μοναδικό χαρακτήρα και την ποιότητα κάθε οίνου και προσδίδει ενδιαφέρουσα πολυπλοκότητα και υφή στα τοπικά κρασιά μας.
ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ TERROIR KΡΑΣΙΟΥ
Τα ελληνικά οινοποιεία δίνουν συνέχεια στη διαδρομή πολλών γενεών οινοποιών με κουλτούρα και αρχοντιά και γράφουν τη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής οινοποιίας, εξελίσσοντας την παραδοσιακή οινοπαραγωγή σε έναν ξεχωριστό και σύγχρονο κλάδο στον σημερινό οινικό χάρτη.
Η νέα γενιά οινοπαραγωγών έχει συμβάλει σημαντικά στην αναγέννηση του ελληνικού οινοποιητικού κλάδου, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αναδυόμενων οινοπαραγωγών χωρών, καθώς τα κρασιά μας σερβίρονται στα κορυφαία εστιατόρια, από το Τόκυο έως τη Νέα Υόρκη.
FOLLOW THE ROOTS OF GREEK TERROIRS & WINERIES, GET TO KNOW THE DISTINCT GREEK WINE INDUSTRY